Vis sorteren

Het complex van de Visafslag Urk bv is gebaseerd op een weldoordachte logistiek verwerking van de vis in het totale veilproces. Door deze logistiek is het mogelijk om grote hoeveelheden vis in hoge snelheid gereed te maken voor de verkoop. Koelwagens lossen hun vracht via de dockshelters aan de westzijde van het complex en worden in de gekoelde sorteerhal neergezet.  De kisten vis worden vervolgens op soort en maat gesorteerd.

Sorteren kan ambachtelijk maar ook geautomatiseerd. De sorteerders werken de partijen af, waarna de heftruck de vis oppakt en deze, na weging, in oostelijke richting in de geconditioneerde koelcellen plaatst. Tijdens de veildagen fungeren deze cellen tevens als schouwruimten voor de kopers.

Wanneer de vis is verkocht, verdwijnt deze via de oostelijke uitgang van de koelcellen naar de voor de dockshelters gereedstaande koelwagens. Speciaal voor kleinere vervoerders is er een aparte laadruimte ingericht, waar met hefplateaus wordt gewerkt, om ook daar garant te staan voor een snelle afvoer van de gekoelde vis.

Vis Sorteren voor Derden

Dat kan! Wij sorteren ook voor derden. Onze machines ondersteunen een grote selectie vissoorten, sorteren op grootte of op gewicht. Indien u interesse heeft in deze dienst, kunt u contact opnemen via info@visveilingurk.nl, één van onze planners neemt dan contact met u op.

Werken bij de Vissorteerders?

Dat kan! Klik hier om het contactformulier in te vullen, de voorman van de vissorteerders zal contact met je opnemen wanneer er werkgelegenheid is!